fitness transformatie

Lichaamstransformatie op social media: hoe haalbaar is het?

Een lichaamstransformatie. Het kan je motiveren, omdat je ziet wat de mogelijkheden zijn. Aan de andere kant kan het je demotiveren, omdat het je niet lukt om een specifieke lichaamstransformatie te ondergaan.

Hoe komt het dat sommigen met relatief weinig moeite een mooie lichaamstransformatie kunnen ondergaan, terwijl anderen met veel moeite geen succes behalen. Je lees het in dit artikel!

Hoe haalbaar is een lichaamstransformatie?

fitness transformatie

Een lichaamstransformatie lijkt op social media wel de norm geworden. Binnen 3 maanden meer dan 10kg lichaamsgewicht verliezen of het vetpercentage met 10% omlaag brengen.

Als iedereen het lukt en jou niet, dan voel je je waarschijnlijk een loser. Je vraagt je af, hoe komt het toch dat het hun wel lukt en jou niet?

Uitzonderingen

Om je gerust te stellen hebben we het hier overduidelijk over uitzonderingen. Het probleem met social media is dat je wordt overweldigd met uitzonderingen. Dit omdat er zo’n groot bereik is. De hele wereld kan er gebruik van maken.

Vroeger toen er geen internet was, dan was er waarschijnlijk maar 1 uitzondering in het dorpje waar je in woonde. Je referentiekader zou anders zijn dan hoe het nu is.

Het lijkt dus alsof de meerderheid een lichaamstransformatie ondergaat, terwijl het in de werkelijkheid een heel klein percentage betreft. Het zijn niet voor niets de uitzonderingen.

Leefsituatie

Dan kunnen we het het gaan hebben over de leefsituatie. Degenen die een lichaamstransformatie zijn ondergaan hebben in veel gevallen gunstige leefstijlfactoren:⁣

• ze hebben rust in hun kop⁣
• hun slaap is goed⁣
• ze hebben hoogstwaarschijnlijk geen kinderen of zijn geen jonge ouders meer⁣
• ze hebben een relatief laag stressniveau en veel tijd over om met deze leefstijl bezig te zijn⁣
voeding en trainen is een leuke/interessante bezigheid en vaak is het onderdeel van hun werk⁣
• de voedingskeuzes passen goed bij hun als persoon⁣
alcohol is minder tot niet interessant⁣
• kwetsbare momenten worden meestal niet gedeeld op social media⁣

Overige factoren

Daarnaast spelen andere factoren een rol zoals aanleg, geen lichamelijke beperken/klachten hebben en de onderliggende motivatie. ⁣

Werken aan een lichaamstransformatie moet belangrijk genoeg zijn en vooral overdracht hebben naar het echte leven.⁣

Wat heb je bijvoorbeeld aan een lager vetpercentage, als je kwaliteit van leven er niet op vooruit gaat?⁣

In mijn studententijd ervoer ik relatief weinig stress, was mijn slaap perfect, had ik een zee van tijd en vond ik het interessant om met voeding en trainen bezig te zijn. Dit was voor mij ook de makkelijkste periode om mijn voedingsplan zonder enige moeite vol te houden en ook de meeste resultaten te behalen.⁣

victor mooren transformatie

Leefstijlfactoren, aanleg, de lichamelijke belastbaarheid en de onderliggende motivatie zijn erg onderbelicht als we kijken naar het realiseren van een lichaamstransformatie.

Belangrijk om te onthouden:

Een lichaamstransformatie is niet de regel, maar een uitzondering. Leefstijlfactoren, aanleg, lichamelijke belastbaarheid en de onderliggende motivatie spelen allemaal een belangrijke rol in het behalen van een lichaamstransformatie.

Lichaamstransformatie: wat kun je meenemen?

Een balans waarmee je op een duurzame manier werkt aan je lichaam. Dat is niet uitzonderlijk of raar, het is juist de regel die wordt onderbelicht!

Gebruik de lichaamstransformatie van anderen dus niet als referentiekader. Jouw leven en lichaam zijn niet hetzelfde als dat van een ander. Focus daarom vooral op het ontwikkelen van de juiste balans voor jezelf.

Is je stresslevel zo hoog dat je eerder ‘overleeft’ dan ‘leeft’? Heb je regelmatig last van eetbuien? Bemoeilijkt jouw omgeving het je om aan je doelen te werken? Werk daar dan eerst aan en schakel hier de juiste hulp voor in.

Door jezelf te ontwikkelen en de juiste balans te creëren, vorm je de basis om resultaat te behalen. De ervaringen en vaardigheden die je op lange termijn op doet, zijn de tools die je leven uiteindelijk verrijken.

Ook al heb je niet binnen een aantal maanden je doel behaald of voor de zomer een aantal kilo’s verloren, het doet er niet toe!

Zolang je stappen maakt in je eigen ontwikkeling, door bijvoorbeeld minder eetbuien te hebben, meer rust in je leven te creëren of een omgeving te vormen waarin je prettiger leeft, wees hier dan trots op!

Vergeet niet waar je vandaan komt en dat jouw leven en lichaam anders zijn dan dat van een ander!

Heb je hulp nodig met doelen stellen? Bekijk dan mijn artikel ‘haalbare fitness doelen stellen‘ of schrijf je voor mijn gratis videolessen over gedragsverandering!

Victor Mooren avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt gratis een link naar mijn Recomp zone gids ebook.
[mc4wp_form id=”6162″]