Mijn transformatie

Transformatie Victor Mooren

Hieronder vind je meer informatie over mijn transformatie.

Waar ik begon…

2005 is het jaar waarin ik van start ging met mijn ‘fitness journey’. Ik begon met trainen voor spieropbouw. Dit omdat ik een gespierder lichaam wilde. Ik woog rond de 75kg.

1 jaar later werd ik door een kennis overgehaald om te gaan powerliften. Hij zei dat je met powerlifting ook spiermassa kan opbouwen. Omdat zware gewichten tillen mijn ding was, besloot ik hier helemaal voor te gaan.

Victor Mooren 18 jaar
Victor Mooren before 2010 cut

Na 4-5 jaar trainen

Na 4-5 jaar trainen had ik indrukwekkende stats neergezet, waaronder een 300kg deadlift en een 250kg squat.

In deze periode woog ik rond de 90-105kg. Dit was natuurlijk niet alleen spiermassa. 😉 Omdat mijn vetpercentage aan de hoge kant was en ik esthetische doelen nu belangrijker vond, besloot ik om voor een laag vetpercentage te gaan.

Mijn eerste transformatie

In het voorjaar van 2010 zocht via Google en allerlei fora naar informatie hoe ik kon afvallen met minimaal spierverlies. Ik kwam uiteindelijk terecht op de site van Lyle Mcdonald dat bodyrecomposition heet.

Er was veel wetenschappelijk onderbouwde informatie te vinden omtrent vet verliezen. Ik besloot al zijn content te lezen.

Er ging een hele nieuwe wereld voor me open. Ik testte allerlei dingen uit om zo mijn vetpercentage te verlagen.

Binnen 5 maanden verloor ik zo’n 12kg. Ik woog nu rond de 83kg en zat een stuk lekkerder in mijn vel!

Victor Mooren after 2010 cut
Victor Mooren droogste shape

Obsessie voor een laag vetpercentage

Voor het jaar 2011 had ik een nieuw doel opgesteld. Ik wilde een vetpercentage van 6-8% behalen. Martin Berkhan van leangains inspireerde me om hiervoor te gaan.

Ik gebruikte intermittent fasting als hulpmiddel. Er ging uiteindelijk zo’n 3 jaar overheen om van 83kg naar 73kg te gaan.

Toen ik mijn doel uiteindelijk had behaald, besloot ik weer om te focussen op spieropbouw. Rondlopen met zo’n laag vetpercentage was niet te doen.

Het maximale halen uit mijn natuurlijke potentie

Aangezien ik minder tevreden was over mijn eigen progressie, besloot ik weer opnieuw onderzoek te doen naar het optimaliseren van mijn trainingen.

Oude blessures bleven terugkomen en meer spiermassa opbouwen verliep niet succesvol. Ik kwam in 2014 toen in contact met Menno Henselmans.

Ik besloot zijn coaching en opleiding te volgen, om weer resultaten te behalen, maar ook om de resultaten van mijn klanten te optimaliseren.

Uiteindelijk slaagde ik er in 2016 in om rond de 80kg een voller en droog fysiek te behalen.

Victor Mooren 80kg @ 12% body fat
Victor Mooren fitness journey

Van optimaliseren naar verduurzamen

Aangezien ik er veel voor over moest hebben om nog een beetje progressie te behalen, had ik besloten om mijn leefstijl meer in te richten op gezondheid en plezier.

In 2019 was ik ook vader geworden, dus nog meer redenen om gas terug te nemen.

Ik heb me in de tussentijd bezig gehouden met andere doelen zoals mijn hardloopprestaties verbeteren en lichaamsgewichtsoefeningen combineren met normale krachttraining.

Het belangrijkste voor mij is om deze leefstijl op de lange termijn vol te kunnen houden.

Ondertussen heb ik meer dan 1000 mensen geholpen naar een gespierder en slanker lichaam (body recomposition). Bekijk de resultaten van een aantal klanten.

Wil jij ook meer spiermassa opbouwen en je vetpercentage verlagen? Bekijk mijn online fitness coaching!


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt gratis een link naar mijn Recomp zone gids ebook.
[mc4wp_form id=”6162″]