Toen ik als 17 jarige knul begon met fitness…

was het doel om er gespierder uit te komen zien. Ik kwam er gauw achter dat het echt mijn ding is om te trainen en met voeding bezig te zijn. Het streven was om zoveel mogelijk progressie te behalen.

Na een paar jaar trainen had ik aardig wat kennis en ervaring opgedaan. Ondertussen had ik spiermassa opgebouwd, maar was mijn vetpercentage ook flink toegenomen. Ik besloot daarom om me bezig te houden met afvallen en hierbij geen kostbare spiermassa te verliezen.

Naast het een en ander zelf uit te proberen, ben ik de literatuur ingedoken om na te gaan hoe je op een effectieve manier vet kan verliezen. Er ging een nieuwe wereld voor me open en ik zag dat de juiste kennis hierin ook schaars was. Na succesvol vet te hebben verloren, besloot ik het om anderen hierbij te helpen!

 

Van shapen naar vitaliteit

Na honderden mensen te hebben geholpen met het behalen van een betere shape, ben ik me meer gaan richten op duurzaamheid en vitaliteit.

Het viel me namelijk op dat sommigen die bezig zijn met shapen, obsessief bezig waren met hun progressie, ze regelmatig een terugval meemaakten of het gevoel kregen dat hun leven werd beheerst. Dit is zonde, omdat je wilt dat deze leefstijl je leven verrijkt.
 
Ik heb het ook ervaren dat ik weinig energie had, veel stress, regelmatig honger, minder focus, chronische pijn en het gevoel dat ik op wilskracht leefde.
 
Gelukkig heb ik dit allemaal terug weten te draaien. Het is mijn streven om anderen niet alleen slanker door het leven te gaan, maar ook hun kwaliteit van leven te verhogen!
Wil jij ook fitter, sterker en slanker door het leven gaan?