Wouter

Transformatie Wouter

Wouter benaderde mij vorig jaar om mee te willen doen aan de 75 days straight challenge. In deze challenge train je 2 keer per dag, eet je zo min mogelijk bewerkt en lees je elke dag 10blz van een boek.

Ik was in het begin sceptisch, omdat ik geen fan ben van challenges. Het vraagt veel van je lichaam. En het is maar net de vraag welke gewoontes binnen zo’n uitdaging je duurzaam in je leven kunt integreren.

Toch besloot ik hem hierbij te helpen. Ik maakte kleine aanpassingen, zodat de kans op overbelasting relatief beperkt bleef. Wat veranderde ik aan zijn challenge?

  • De basis van elke dag 2 keer trainen bleef staan, maar ik lette op de inspanning en het volume.
  • Qua voeding lag de focus om iets boven onderhoud te blijven voor het herstel en om zo min mogelijk bewerkt te eten.

Deze challenge heeft hem veel opgeleverd. Zowel fysiek als mentaal. Een aantal gewoontes kon hij makkelijk in zijn leven integreren, zoals de structuur qua trainingen en ruimte inbouwen voor zelfontwikkeling.

Na een onderhoudsperiode van 2 maanden besloot hij om de challenge opnieuw te doen. Maar dan in combinatie met een strenge cut. Ook nu optimaliseerde ik het dieet volledig op zijn huidige leefsituatie. Het resultaat is echt verbluffend om te zien.

Binnen 75 dagen verloor Wouter 10kg lichaamsgewicht. Dat is een gemiddeld tempo van 1% per week. Belangrijk om erbij te zeggen: dit resultaat is heel uitzonderlijk!


Wil jij ook meer spiermassa opbouwen en je vetpercentage verlagen? Bekijk mijn online fitness coaching.


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt gratis een link naar mijn Recomp zone gids ebook.
[mc4wp_form id=”6162″]