Humberto

Transformatie Humberto

Na 20 jaar niks meer gedaan te hebben aan krachtsport, besloot ik in september weer een start te maken door 2 a 3 keer in de week te trainen. Mijn doel was een zichtbare sixpack en tegelijkertijd aankomen in spiermassa. Ik had een sportinstructeur die mij adviseerde om veel te eten. Na 3 maanden was ik 7 kilo aangekomen en volgens de sportinstructeur was dit ongeveer 4 kilo vet en 3 kilo spier.

Het advies was om veel te blijven eten en meer (4x) te trainen, om spiermassa aan te maken en om vet te verliezen. In januari was ik inmiddels 12 kilo zwaarder en had ik een aardige buik. Ik besloot aanzienlijk minder te eten en viel toen in de maand januari 2 kilo af. Volgens de sportinstructeur was dit geen goed teken, want ik was nu spieren aan het verliezen.

Ik raakte behoorlijk gefrustreerd en ging steeds harder trainen, nog gezonder eten en viel af. Er ontstonden echter ook steeds meer blessures. Ik wilde leren deze blessures te voorkomen en sneller mijn doelen te behalen. Hierdoor besloot ik Victor aan de hand te nemen.

Het programma van Victor stond me in eerste instantie tegen. Ik had namelijk al 20 jaar ’s morgens niets ontbeten, was aan het experimenteren met intermittent fasting en at nooit zuivel. Nu moest ik dit allemaal wel gaan doen. Ik hield het programma desondanks vol en wist in een korte tijd veel gewicht te verliezen. Dit liet mij echter twijfelen. Hoe kan iemand op afstand mijn werkelijk goed begeleiden? In vergelijking met de maanden daarvoor, mocht ik ineens veel minder calorieën eten. Ook daar had ik het in het begin zwaar mee.

Na verloop van tijd begon ik me steeds beter te voelen. De oefeningen die ik kreeg, had ik steeds beter onder de knie. Ik voelde aan alles dat ik op het juiste pad zat richting mijn doelen. Het programma was goed doordacht en optimaal afgestemd op mijn lichaamsbouw en doelen. Door heel veel te lezen over gezonde voeding en te mailen met Victor omarmde ik de gezonde leefstijl inherent aan het programma waardoor ik het steeds beter vol hield.


Wil jij ook meer spiermassa opbouwen en je vetpercentage verlagen? Bekijk mijn online fitness coaching.


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt gratis een link naar mijn Recomp zone gids ebook.
[mc4wp_form id=”6162″]