Floris

Transformatie Floris

Op een bodybuilding-forum stelde iemand een vraag of een bepaald krachtschema goed was. Iemand reageerde daarop met: ‘Het is een schema van Victor Mooren. Hij weet waar hij over praat, dus ja dit is een goed schema’.

Ik googelde hem vervolgens en voordat ik het wist hadden we mailcontact. Na twee jaar fitnessen wilde ik het eens serieus gaan aanpakken en het voor mij op dat moment onmogelijke bereiken: vetpercentage van 12% met behoud van spiermassa.

Ik heb gedurende 10 maanden 3 fases doorlopen: een vetverlies-fase, een recompfase en daaropvolgend weer een vetverliesfase. Daarbij trainde ik al die maanden 3 keer per week met een fullbody schema. Een routine die voor mij op dat moment nog onbekend was. De nadruk lag dus niet zozeer op de hoeveelheid trainingen per week maar juist op voeding.

Dat was even omschakelen voor me omdat ik als het even kon soms 6 dagen in de sportschool te vinden was. Het liefst ging ik misschien veel vaker maar als je streng op dieet bent merk je dat je tijd nodig hebt om te herstellen en dat je dan juist alleen maar meer progressie boekt bij voldoende rust.

Met de voedingsschema’s van Victor heb ik me veel meer verdiept in voeding en heb ik heel mijn levensstijl ongemerkt aangepast.

Ik zat eind maart rond de 13/14% vetpercentage. In overleg met Victor besloten om nog een laatste vetverliesfase te doen voordat ik me eindelijk zou gaan richten op spierontwikkeling.

In deze laatste fase, nog minder calorieen dan de eerdere fases, daalde mijn vetpercentage steeds sneller. Waar ik vooraf mezelf als doel had gesteld om zo rond de 12% te komen is het uiteindelijk 9% geworden.

Floris

Wat ik fijn vind aan Victor is dat hij al zijn keuzes beargumenteerd. Je krijgt altijd goed onderbouwde antwoorden op al je vragen (en snel!). Zijn voedingsschema’s vond ik ook verrassend.

Niet het standaard kip/rijst/broccoli menu maar voeding wat goed te combineren is met je werk. Niet teruggrijpen op supplementen maar altijd alles uit voeding halen. Ik ga met de coaching van Victor met heel veel vertrouwen de volgende fase in!

Toen ik bij Victor kwam woog ik 87 kg met een vetpercentage van rond de 21%. 8 maanden later weeg ik 68 kg met een vetpercentage van ongeveer 9%! En niet onbelangrijk: mijn kracht is op alle oefeningen gelijk gebleven: waar ik bijvoorbeeld in oktober vorig jaar setjes met 100kg squatte en 125kg deadlifte, pak ik nu hetzelfde gewicht en dat terwijl ik bijna 20 kg lichter ben.

Ik ga me samen met Victor vanaf nu richten op spierontwikkeling. Over een aantal maanden zal ik mijn progressie updaten.


Wil jij ook meer spiermassa opbouwen en je vetpercentage verlagen? Bekijk mijn online fitness coaching.


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt gratis een link naar mijn Recomp zone gids ebook.
[mc4wp_form id=”6162″]