gelatinepudding

Caloriearme Gelatinepudding

Zou het niet fijn zijn om een caloriearme pudding bij je maaltijd te nemen, dat je niet alleen goed verzadigd, maar ook extra eiwit toevoegt? Zou het niet fijn zijn om je dieet zo makkelijker te maken, zodat je je doelen makkelijker bereikt? Goed nieuws, je gaat vandaag kennis maken met mijn gelatinepudding!

Gelatine stamt af van collageen en wordt verkregen uit bindweefsel van vooral zoogdieren. Gelatine heeft een uniek profiel van aminozuren en is heel rijk aan glycine.

Collageen kan mogelijk de textuur van de huid verbeteren, bijdragen aan spiergroei en pijnklachten verminderen van osteoartritis.

Andere voordelen van gelatine zijn dat je per portie nauwelijks calorieën binnenkrijgt en het goed kan bijdragen aan een verzadigd gevoel.(bron)

Daarbij zou je hongergevoel na het eten kunnen afnemen, wat bij diëten natuurlijk enorm veel bijdraagt!

Daarbij moet je opletten dat je niet voor bewerkte gelatine producten gaat, maar de gelatine zelf bereidt, door middel van gelatine bladen. Hier heb je een lekker en gezond recept voor nodig. Die we je bij deze gaan geven, graag gedaan.

Gelatinepudding

Totale bereidingstijd: 5-10 min

Ingrediënten

gelatine bladen voor gelatinepudding

– Gelatine bladen
– Je favoriete zoetstof
– Je favoriete calorie-arme frisdrank

Instructies

  • Neem 1 pak Dr. Oetker Gelatine bladen. Deze bevat 12 bladen die eerst één voor één in een bak met koud water gelegd moeten worden, gedurende 5 minuten. Hierdoor worden de bladen zacht en krijgen ze een beetje meer volume.
  • Terwijl de bladen in een koud bad liggen, focus jij je op de smaakmaker. Ik gebruik het liefst 100 cl ranja 0% en voeg daar 1 liter water aan toe. Deze voeg ik in een kom, die ongeveer 1.5 liter aankan. Mix daar 10 gram zoetstof aan toe en roer het tot het een lekker zoet sap is.
  • Zodra de vijf minuten om zijn, doe je de bladen in een pannetje en voeg je 100 cl water toe. Breng de gelatine langzaam aan de kook, terwijl je roert. Blijf roeren, anders zal een stuk van de gelatine aan de pan blijven plakken en heb je straks minder vaste jelly over!
  • Als de gelatine bladen volledig opgelost zijn, zie je niks anders dan troebel water. Je troebele mix giet je over in je kom en ook daar ga je goed roeren.
  • Giet het vervolgens in een bak/leuke vormpjes en zet het in de koelkast gedurende minimaal 2 uur.
gelatinebeslag voor gelatinepudding

Voedingswaarden (per 12 bladen)
– Energie: 67kcal
– Eiwit: 17,2g
– Koolhydraten: 0g
– Vet: 0g

Variatietips voor de gelatinepudding

  • Voeg diepvriesfruit toe. Dat zorgt voor een lekkere bite aan je zoete jelly.
  • Voeg de gelatine toe aan je kwark of cottage cheese om het meer smaak en volume te geven!
  • Maak gebruik van flavdrops om je gelatine een unieke smaak te geven.
  • Voor mensen die geen gelatine willen toevoegen aan hun dieet, is agar agar een plantaardige variant met ongeveer hetzelfde resultaat.

Heel misschien denk je dat light frisdrank en zoetstof ongezond is. Dit is niet het geval. Het komt er op neer dat je super hoge doseringen moet consumeren (bijv 30 liter cola light), om zoetstof ‘mogelijk’ ongezond te maken.

gelatinepudding

Als het je doel is om vet te verliezen, spiermassa op te bouwen of om een aanvullende lekkere maaltijd in je leefstijl te verwerken, dan is dit recept voor jou. Enjoy!

Victor Mooren avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt gratis een link naar mijn Recomp zone gids ebook.
[mc4wp_form id=”6162″]