Transformaties op social media

Raak je geïnspireerd of juist gedemotiveerd wanneer je wonderbaarlijke progressie foto’s op social media voorbij ziet komen?

Het is absoluut niet gek als dit je eerder down maakt dan dat het jou energie geeft. Met het shapen van ons lichaam, zijn we erg bezig met uiterlijke resultaten. Hierdoor vergeten we dat interne veranderingen de basis vormen om überhaupt zichtbare en minder zichtbare resultaten te realiseren.

Van iemand met een juiste balans, die niet bezig is met overleven, die een goede aanleg heeft en de juiste sturing/ondersteuning ontvangt, is niet meer dan logisch dat die persoon binnen een aantal weken/maanden mooie resultaten behaalt. Neemt niet weg dat ook zij tegenslagen meemaken en het niet altijd soepel verloopt.

Hoewel social media vol staat van deze voorbeelden, zijn het toch echt uitzonderingen. Het kan maanden tot jaren duren voordat je de juiste balans voor jezelf hebt gevonden. Een balans waarmee je op een duurzame manier werkt aan je lichaam. Dat is niet uitzonderlijk of raar, het is juist de regel die wordt onderbelicht!

Gebruik de progressie foto’s van anderen dus niet als referentiekader. Jouw leven en lichaam zijn niet hetzelfde als dat van een ander. Focus daarom vooral op het ontwikkelen van de juiste balans voor jezelf.

Is je stresslevel zo hoog dat je eerder ‘overleeft’ dan ‘leeft’? Heb je regelmatig last van eetbuien? Bemoeilijkt jouw omgeving het je om aan je doelen te werken? Werk daar dan eerst aan en schakel hier de juiste hulp voor in.

Door jezelf te ontwikkelen en de juiste balans te creëren, vorm je de basis om te kunnen shapen. De ervaringen en vaardigheden die je op lange termijn op doet, zijn de tools die je leven uiteindelijk verrijken.

Ook al heb je niet binnen een aantal maanden je doel behaald of voor de zomer een aantal kilo’s verloren, het doet er niet toe! Zolang je stappen maakt in je eigen ontwikkeling, door bijvoorbeeld minder eetbuien te hebben, meer rust in je leven te creëren of een omgeving te vormen waarin je prettiger leeft, wees hier dan trots op! Vergeet niet waar je vandaan komt en dat jouw leven en lichaam anders zijn dan dat van een ander!

About the author

Als coach en personal trainer help ik jou met shapen, prestaties verbeteren en fitter door het leven te gaan. Deze begeleiding kan zowel online als offline plaatsvinden. Mijn aanpak vertaalt wetenschap naar de praktijk!

Related Posts

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.

Volg mij op facebook