Waar ik begon…

Rond mijn middelbare school tijd had ik ambities gekregen om groter en breder te worden. Ik was niet tevreden met mijn uiterlijk. Ik vond dat ik weinig spiermassa had en wilde hier verandering in brengen.

Nadat ik ongeveer een jaar bezig was geweest met krachttraining werd ik door een kennis overgehaald om te gaan powerliften. Powerlifting draait erom om sterker te worden met de grote drie oefeningen (squat, bench press en deadlift). Kort daarna was ik ook een periode sterkste man gaan doen.

Na een constante progressie merkte ik op een gegeven moment dat ik echt dik begon te worden. Ik was ondertussen iets van 25kg aangekomen. Dat was zeker niet alleen spiermassa.

Tijd om het roer om te gooien!

Doordat ik niet meer zo snel vooruitging en ik last kreeg van allerlei blessures, had ik ervoor gekozen om vet te verliezen. Ik zag het niet meer zitten om met dit vetpercentage rond te blijven lopen.

Bodyrecomposition

Ik zocht via google en fora naar toepasselijke informatie. Ik kwam uiteindelijk terecht op een site genaamd bodyrecomposition van Lyle Mcdonald. Er stond heel veel toepasselijke informatie op omtrent vet verliezen dat wetenschappelijk is onderbouwd. Hierdoor had ik veel bijgeleerd over voeding, diƫten en krachttraining.

Leangains

Op een gegeven moment kwam ik op een site terecht genaamd ‘leangains‘. Waar ik het meest sceptisch over was, was dat de auteur aan intermittent fasting deed. Dit was een geheel nieuw concept voor mij. Ik vond het allemaal wel interessant om te lezen en besloot er mee te experimenteren.

Ik behaalde goede resultaten, maar voor mijn gevoel was ik nog te obsessief bezig met mijn voeding.

Bayesian Bodybuilding

Van optimaal naar duuzaam

Aangezien ik niet content was met mijn eigen progressie, besloot ik weer opnieuw onderzoek te doen naar het optimaliseren van mijn trainingen en voeding. Oude blessures bleven terugkomen en meer spiermassa opbouwen verliep niet succesvol. Ik kwam toen in contact met Menno Henselmans.

Ik besloot zijn coaching en opleiding te volgen, om weer resultaten te behalen en meer balans in mijn leefstijl, maar ook om de resultaten van mijn klanten te optimaliseren. Nadat ik de progressie had uitgemolken en ik blessurevrij was geworden, zag ik steeds meer waarde in gezond en duurzaam blijven trainen.

Van optimaliseren naar verduurzamen

Aangezien ik er veel voor moest doen om nog maar een klein beetje progressie te behalen op het gebied van shapen en ik vader was geworden, had ik besloten om mijn leefstijl meer in te richten op gezondheid en plezier.

Dit houdt in bezig zijn met andere doelen zoals mijn hardloop prestaties verbeteren, meer energie, mijn powerlifts verbeteren (na een lange blessureverleden) en lichaamsgewichtsoefeningen combineren met normale krachttraining.

Wil jij ook jouw leven transformeren? Met mijn online coaching traject help ik jou om je doelen te realiseren!