Is intermittent fasting de juiste strategie voor jou?

In 2010 kwam ik door Martin Berkhan in aanraking met intermittent fasting (IF). Ik was toentertijd sceptisch of dit wel iets voor mij zou zijn, maar besloot om het uit te proberen.

Ik behaalde goede resultaten na een lange periode van uittesten en was er daarom heilig van overtuigd dat IF voor iedereen de geschikte strategie was.

Een aantal jaren, ervaringen en onderzoeken later keek ik daar wel anders naar. Ik heb ingezien dat IF niet voor iedereen is weggelegd. Sterker nog, ik schrijf deze strategie ook zelden voor aan mijn klanten. Waarom dit zo is, heb ik verder uitgediept in dit artikel. Eerst bespreek ik wat IF precies is, welke populaire diëten erop gebaseerd zijn en wat de voor- en nadelen zijn van IF.

Lees het volledige artikel op FITsociety

About the author

Mijn naam is Victor Mooren. Ik ben (online) personal trainer, diëtist en docent. Mijn passie voor krachttraining, voeding, gedrag en leefstijlmanagement, heeft ervoor gezorgd dat ik honderden klanten heb kunnen helpen met een succesvolle leefstijlverandering en tientallen professionals heb kunnen helpen, met het boosten van hun expertise.

Leave a Reply

RECENTE ARTIKELEN

Hoe doorsta je een succesvol veranderingstraject?
17 februari, 2018
Terugblik op het jaar 2017
1 januari, 2018
Optimale borsttraining
Optimale borsttraining
26 november, 2017

Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.

Volg mij op facebook