Banaan pannenkoek eiwit recept

Een banaan pannenkoek is de perfecte oplossing voor als je een makkelijke maaltijd voor onderweg nodig hebt. Je kunt het zowel koud als warm eten.

Een groot voordeel is dat je het makkelijk eiwitrijk maakt, jezelf je macrodoelen bepaalt en het goed je maag vult.

banaan pannenkoek eiwit

Banaan pannenkoek eiwit recept ingrediënten

  • 2-4 eieren (afhankelijk van je eiwit– en vetbehoefte). Ga voor minimaal 1 ei met het eigeel en vanuit daar kun je ook eieren met alleen het ei eiwit toevoegen. Of je voegt extra eiwitpoeder toe.
  • 100g bakbanaan wanneer je voor 2 eieren gaat en 200g bakbanaan wanneer je voor 3-4 eieren gaat.

Banaan pannenkoek eiwit recept voorbereiding

Qua bereiding is het best simpel.

  • Blend de bakbanaan met de eieren en voeg eventueel extra zoetstof, kaneel, kokos-, cacao- en eiwitpoeder toe om het nog meer op smaak te brengen.
  • Zet de pan met Pamspray op een medium vuur voor circa 5 minuten en bak het beslag met een gesloten deksel voor <10 minuten. Breng na 5 minuten af een toe een spatel onder het beslag, zodat het niet blijft aankoeken.

Wanneer het beslag stevig genoeg is, kun je het om flippen en hoef je de andere kant nog maar <5 min te bakken.

Het voordeel van de bakbanaan t.o.v. van een normale banaan is dat het de pannenkoek steviger maakt. Dit komt doordat bakbanaan in verhouding meer zetmeel bevat.

Een pannenkoek met bakbanaan is wel iets minder zoet en wat droger. Voeg daarom extra honing, vloeibare zoetstof en/of fruit toe op je pannenkoek.

Deze pannenkoek is 300-600kcal, rond de 20-40g eiwit, 30-60g koolhydraten en 5-20g vet. Enjoy!

Victor Mooren avatar

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief en je ontvangt gratis een link naar mijn Recomp zone gids ebook.
[mc4wp_form id=”6162″]