Leefstijlcoaching

Hulp met afvallen, een verhoogde fitheid en lekkerder in je vel zitten!

Meer dan alleen voeding

Om aan je doelen te werken, is kennis van voeding belangrijk. Vandaar dat voeding tijdens begeleidingstrajecten meestal centraal staat.

Het is belangrijk om te weten dat voeding een sterke relatie heeft met gedrag en leefstijl. Hier komt veel meer bij kijken dan het opvolgen van een voedingsschema. Om je voedingspatroon te veranderen, zul jij als persoon moeten veranderen

Dit kan een lastige opgave zijn, omdat dit een inbreuk is op je dagelijkse leven. Gelukkig bestaan er manieren om te veranderen, zonder dat je je heel beperkt hoeft te voelen. En dat je zelfs je leven kan verrijken!

Tijdens mijn coachingstraject staan je doelen verkennen, veranderen en volhouden centraal. Iedereen kan starten, maar volhouden is waar het uiteindelijk om draait!

1. Verkennen

Gedragsverandering begint bij duurzame motivatie. De eerste stap is verkenning. Wat maakt het belangrijk voor je om te willen veranderen, wat zijn obstakels en wat wordt onze game plan.

2. Veranderen

Naast duurzame motivatie zijn er interventies nodig om jou te helpen met veranderen. Deze interventies versterken je focus en eigen effectiviteit. Denk hierbij aan ongewenste gewoontes ombuigen in gewenste gewoontes of je wilskracht trainen.

3. Volhouden

Om vol te houden is het belangrijk dat de nieuwe gewoontes geen inspanning meer kosten. Daarnaast is er een plan nodig die je leert omgaan met minder goede dagen en hoe je er plezier in blijft behouden.

Waar kan ik jou mee helpen?

 • Afvallen: afvallen hoeft niet gepaard te gaan met een lijdensweg. We gaan samen op zoek naar welk voedingspatroon het beste bij jou past om duurzaam af te vallen.
 • Fitter worden: om fitter te worden, is het belangrijk om goed te leren ontspannen, activiteiten te doen die bij je passen en om je lichaam te voeden. Ik kan jou hierin de juiste sturing geven, zodat je fitter door het leven gaat.
 • Eetproblematiek: maak je onderscheid tussen gezonde en ongezonde voeding, heb je regelmatig eetbuien en heb je het gevoel dat voeding je leven beheerst? Ik kan jou helpen met de juiste balans terugwinnen, zodat je meer regie over je leven hebt.
 • Voedingsbegeleiding voor veganisten & zwangere vrouwen: wil je een veganistische leefstijl volgen of ben je zwanger? Ik kan een aanpak voor jou op maat maken.
 • Paramedische vraagstukken: heb je (pre-)diabetes, last van buikklachten of een andere paramedische aandoening. Met mijn achtergrond als diëtist kan ik jou hierbij helpen.
 • Drankgebruik & roken: wil je je drankgebruik minderen en/of stoppen met roken? Ik kan jou helpen met het afbouwen hiervan, zonder dat je voelt dat je jezelf erg beperkt.

1. Voed je lichaam

Leer de basis over voeding. Wat heeft je lichaam echt nodig qua voedingstoffen? Hoe werkt je metabolisme? Welk voedingspatroon past bij jou? Hoe zorg je ervoor dat je meer lichaamsgevoel creëert en beter verzadigd raakt, om bijv gewicht te verliezen?

2. Omgeving

Hoe ga je om met verleidingen? Een omgeving die overeten uitlokt vormt hierin de grootste uitdaging. Het eten van voeding hoeft geen bewuste handeling te zijn. Krijg praktische tips & trucs, om zo in controle te blijven.

3. Mindset

Het hebben van een dieetmindset doet inbreuk op je autonomie. Hoe leer je gedachtes ombuigen zoals het denken in goede en slechte voedingsmiddelen? Het niet continue bezig zijn met calorieën en het eten zonder schuldgevoel.

4. Zelfredzaamheid

Het doel van het traject is om een leefstijlpatroon te vormen die je heel je leven kunt volhouden. Je hebt een plan voor minder goede dagen en je weet hoe je voldoening blijft behalen. Dat je niet meer aan het diëten bent, maar aan het leven!

Tarieven 2020

Gratis Kennismaking

O/ eenmalig
 • Eenmalig
 • 30 minuten
 • Hulpvraag duidelijk krijgen
 • Informatie winnen begeleidingstraject
 • In Almere of via een videoconsult
Aanmelden

Leefstijlcoaching traject (1 maand)

179/ eenmalig
 • 1 maand leefstijlcoaching
 • 60 minuten intake
 • Persoonlijk leefstijlplan
 • 3 vervolgconsults van 30 minuten
 • In Almere of via een videoconsult
Aanmelden

Leefstijlcoaching traject (3 maanden)

475/ eenmalig
 • 3 maanden leefstijlcoaching
 • 60 minuten intake
 • Persoonlijk leefstijlplan
 • 11 vervolgconsults van 30 minuten
 • In Almere of via een videoconsult
Aanmelden

Een vervolgconsult van 30 minuten kost €42,50.

 

 • In september ben ik begonnen met de coaching door Victor. Mijn lijf was door hormonale veranderingen behoorlijk veranderd en het lukte mij niet voldoende om weer in mijn oude vorm terug te komen. Daarom besloot ik Victor te vragen om hulp, voordat ik misschien nog meer aan zou komen.
  Tijdens het traject heeft Victor mij zeer goede adviezen en handvatten gegeven zodat ik het in de toekomst zelf goed vol kan houden. Door met kleine aanpassingen en doelen te werken heb ik het eigenlijk geen moment als onmogelijk beschouwd. Op de helft kwamen er krachttraining oefeningen bij. Hierdoor ging het afvallen en vormen van mijn lichaam nog beter. Leuk ook dat ik hiervan (onverwacht) profijt heb bij mijn sport… paardensport.
  Ik ben enorm blij met de resultaten en ik heb mijzelf positief verrast door binnen de drie maanden mijn doel (en eigenlijk nog meer) te behalen.
  Victor, bedankt!

  Britt van Dijk

Verschil in diensten

Om een duidelijk verschil te maken tussen personal training, leefstijlcoaching en online coaching heb ik een tabel gemaakt. De kracht van face to face leefstijlcoaching ligt hem vooral in helpen met nieuwe gewoontes vormen en deze volhouden.

Veelgestelde vragen

Worden de kosten vergoed door de zorgverzekeraar?

De begeleiding kan tot op een zekere hoogte worden vergoed door je zorgverzekeraar. Neem contact op met je zorgverzekeraar of je hiervoor in aanmerking komt.

Krijg ik een voedingsschema?

We gebruiken jouw voedingspatroon als basis. Ik geef je praktische tips om het stap voor stap te verbeteren, zodat je minder stress ervaart. Het nadeel van zomaar een voedingsschema opvolgen, is dat het in veel gevallen niet duurzaam blijkt. Denk aan etentjes buiten huis, niet de juiste ingrediënten in huis hebben, etc. Je krijgt dus de tools mee hoe je dit kan tackelen, maar ook hoe je je voeding meer voedzaam, verzadigend en lekkerder maakt.

Wordt mijn vetpercentage opgemeten?

Je huidplooien en/of omtrekmaten kunnen door mij worden opgemeten, zodat je een startpunt hebt.

Verloopt de begeleiding via mailcontact?

Het grootste deel van het traject betreft persoonlijke en/of video consults.

Moet ik veel bijhouden?

In je persoonlijke leefstijlplan kun je gegevens bijhouden. Deze worden tijdens ons gesprek besproken. Verder krijg je elke week een of meerdere huiswerkopdrachten mee. Dit wordt op de mail gezet en/of in je leefstijlplan.

Vragen?

Vul het onderstaande formulier in en je krijgt binnen 24 uur reactie van mij!

Intakeformulier leefstijlcoaching

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.